Alcalá la Real
Iznajar
Flamenco

Spanien

Eventyr i Andalusien

Pris pr. person fra
kr. 10.995

Vi indsnuser livet i den smukke landsby Iznájar, og besøger den fantastiske maurerfæstning i Alcalá la Real. Glæd dig til at bo i Jaén på toppen af Santa Catalina-bjerget på et af Spaniens fabelagtige parador-hoteller - og ikke mindst til et ophold på et romantiske hulehotel. Rejsen slutter i det sprudlende Granada, hvor vi besøger maurernes sidste bastion - det arkitektoniske mesterværk Alhambra. EN DRØMMEREJSE I MAURERNES FODSPOR i DET AUTENTISKE ANDALUSIEN. En verden fuld af hemmeligheder!

Millioner af besøgende fra hele jordkloden strømmer hvert år til Spanien - men har du nogensinde tænkt over, hvorfor den spanske kultur er så attraktiv?
Spanien er et fortryllende potpourri af gamle traditioner, og befolkningen har en særlig eventyrlyst og lev-i-nuet mentalitet. Kærligheden for livet er rammet ind af romantiske bygninger med udsøgte detaljer. SPANIEN HØRER TIL ET AF EUROPAS MEST EKSOTISKE LANDE, som afsløres i den spanske arkitektur fra en tid, hvor to kulturer engang mødtes. Maurerne erobrede det meste af den Iberiske Halvø i 711, og det muslimske territorie fik navnet Al-Andalus. Spanien var arabiseret i næsten 800 år, og blev samtidig et af verdens mest civiliserede lande. Den spanske kultur blev varigt forandret af maurerne. Arven spores ikke bare i nutidens Spanien, men også i resten af Europa indenfor teknologi, videnskab, astrologi m.m. - ligesom den mauriske musik er blevet indarbejdet i flamencoen.
På denne enestående eventyrrejse går vi i maurernes fodspor. Mon du har læst den medrivende og storslåede historiske roman ”Vindens port” af Anne-Cathrine Riebnitzsky? Her fortæller hun på gribende vis om en muslimsk fæstnings skæbne i 1300-tallet, og forfatteren fik inspiration til bogen netop efter at have besøgt den meget spændende fæstning i Alcalá la Real, som de færreste danskere har besøgt.
Spanien er det land i Europa, hvor flest mennesker har indrettet sig i huler. Vi besøger hulebyen Guadix i et særpræget okkerfarvet landskab, hvor ca. 3.000 mennesker bor i moderne velindrettede huler. Her har arkitekter specialiseret sig i huleindretning, og ikke to er ens. Glæd dig til hele 2 nætter på vores romantiske hulehotel - en oplevelse, du aldrig glemmer!

Granada har en formidabel arabisk arv, der ikke kun gælder for Alhambra-paladsets eventyrlige arkitektur og udsmykningskunst, men også de usædvanlige gader i Albaicín og Sacromonte. Granada formidler på fremragende vis, historien om en verden, der forsvandt med de kristnes generobring af den sidste bastion i 1492. Alhambras haver er en manifestation af et jordisk paradis, og det er med god grund, at millioner af besøgende valfarter fra hele verden, for at opleve Spaniens højdepunkter inden for islamisk arkitektur.

Tag med på denne storslåede drømmerejse, og få en ægte oplevelse af Andalusiens hemmelige glansbilleder, der er så vidunderlige som var de sendt fra himlen.

Eventyr i Andalusien

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Iznájar
  • Dag 2 - Iznájar, Fortaleza de la Mota og Jaén
  • Dag 3 - Jaén & hulebyen Guadix
  • Dag 4 - Fridag på hulehotellet eller spændende ekstraudflugt i jeep
  • Dag 5 - Granada & Alhambra
  • Dag 6 - Byvandring i Granada
  • Dag 7 - Sacromonte og Zambra-flamencoshow
  • Dag 8 - Hjemrejse og ekstraudflugt til en ægte arabisk hammam
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Maurisk Eventyr I Andalusien 2023

Inkluderet i prisen

Direkte fly til Málaga t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Spanien

1 nat i landsbyen Iznájar på flot 2-stjernet+ familiehotel

1 nat i Jaén på luksus-parador 4-stjernet+

2 nætter i Benalúa på romantisk 4-stjernet hulehotel

3 nætter i Granada på 4-stjernet hotel

7 x morgenmad

1 x kold anretning m/1 glas vin

1 x te/kaffe & kage

4 x middag

Udflugter iflg. program:

  • Entré til fæstningen i Alcalá de Real og katedralen i Jaén
  • Besøg på hulemuseet i Guadix
  • Rundvisning i Alhambra og Generalife m/lokalguide
  • Fantastisk zambra-flamencoshow

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Eneværelse kr. 2.675

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Jeeptur til Granada Geopark kr. 695

Ekstraudflugt: Hammam-bad i ”Al Ándalus” kr. 375

Dag 1

Ankomst til Iznájar

Fly fra Danmark til Málaga. Efter ankomst kører vi direkte til vores lille og meget charmerende familiehotel bygget i ægte maurisk stil. Hotellet ligger i et dejligt naturområde direkte ud mod Andalusiens største kunstige sø, El Pantano de Iznájar. Inden sengetid hygger vi os med lidt natmad og et dejligt glas vin.

Dag 2

Iznájar, Fortaleza de la Mota og Jaén

Efter morgenmad kører vi ind til den hvide landsby Iznájar, der ligger på en klippe med udsigt over søen og de omkringliggende olivenlunde. Vi spadserer gennem de idylliske, snoede og smalle gyder med hvidkalkede huse, røde tage og urtepotter med farverige blomster. Det er en fantastisk oplevelse at gå op og ned ad de stejle gader i denne autentiske mauriske landsby, der blomstrede i det 8. århundrede, da byen var besat af maurerne. Landsbyen er en fryd for øjet, og fuldendes med ruinerne af den højtliggende gamle mauriske borg, som kan besøges (entré ikke inkl).

Herefter venter et vidunderligt besøg i byen Alcalá la Real. På afstand ligner Fortaleza de la Mota mere en by end blot en fæstning med dets høje kirketårn og omkringliggende mure – og faktisk var den også engang en by, bygget op omkring en bakke i over 1.000 meters højde med moské, citadel, boligområde og markedsplads. Stedet blev forladt i 1341, da fæstningen blev belejret af de kristne. Historien fortæller, at de kristne fandt vejen til en brønd i den ”skjulte by” - et system af tunneler skåret ind i klippen, hvor de forgiftede maurernes vand med døde dyrekroppe. Det store mauriske fæstningsværk er velbevaret, og giver sammen med en informativ film, et godt indtryk af livet under maurerperioden.

Det er let at forstå, at det netop var her forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky blev inspireret til den imponerende fortælling om den mauriske hærfører og hans familie i bogen ”Vindens port”, som stærkt kan anbefales. Fæstningen er både et kulturmonument og et arkæologisk sted, der viser maurernes huse, stalde, gader og selve paladset. Fæstningen har med god grund fået titlen ”Bien de Interés” - steder af særlig kulturel interesse.

Vi ankommer til den spændende by Jaén, der rummer en fascinerende historie. Under maurertiden havde byen en turbulent periode med en strid mellem de magtfulde naboer i Córdoba og Granada. Højt hævet over byen på toppen af Santa Catalina-bjerget knejser fæstningen af samme navn, der med en næsten uindtagelig position fik stor betydning for maurerne. Byens layout er bestemt af Santa Catalina-bjergene med stejle, smalle gader i det historiske centrum.
I dag er Jaén kendt som verdenshovedstad for olivenolie, som man her også kalder for ”det flydende guld”. Udsigten over byen er formidabel – og netop her skal vi bo 1 nat på en af Spaniens helt enestående paradorer – et luksushotel i særklasse. Om aftenen hygger vi os i fornemme rammer med middag på paradoren. (En parador er en hotelkæde ejet af staten med bevaringsværdige slotte, huse eller paladser. Vores parador er en del af Santa Catalina, der er bygget i 3 dele).

Dag 3

Jaén & hulebyen Guadix

Efter at have nydt paradorens fremragende morgenmad, kører vi ned i byens centrum for at besøge Jaéns gigantiske katedral, der har en næsten dragende effekt – især når man har set den på afstand fra toppen af Santa Catalina-bjerget. Kirkens design er udført af mesterarkitekter, og har været model for mange af de store kirker i Latinamerika. Den fremherskende æstetik er renæssance med enorme, runde buer og klynger af korintiske søjler.

Efter lidt tid på egen hånd i Jaén, fortsætter vi til Guadix i det okkerfarvede terræn med hulernes hvidkalkede skorstene, der stikker op overalt. Et eventyrligt syn med en stærk kontrast til de høje Sierra Nevada bjerges snedækkede tinder i baggrunden. Guadix er det rene eventyr, og et helt anderledes område af Andalusien. Det spektakulære landskab er fyldt med beboede jordtoppe - Europas største område med beboede huler. Alene i Guadix er der omkring 2.000 huler, som er gravet ind i klipperne eller i den kalk- og lerholdige undergrund. De fleste huler er indrettet som boliger med køkken, stue, værelser og badeværelse - alle med moderne bekvemmeligheder.

Engang var området beboet af arabere, der levede i frygt for de kristne, da de havde generobret Alhambra. Maurerne fik valget mellem at konvertere til kristendom eller forlade landet, og mange skjulte sig i de udgravede huler. Sidenhen er der kommet mange nye huler i området.

Vi besøger hulemuseet, og hører om livet i hulebyen Guadix. Hulerne er alt fra enkle sommerhuse til moderne hjem med pool. Her findes endda også små hulekirker og hulehoteller. Få km fra museet ligger vores skønne hulehotel, hvor vi skal bo i 2 nætter. En komfortabel, anderledes og hyggelig oplevelse, som du sent vil glemme! ”Når man først har boet i en udgravet hule og skabt sin personlige indretning, har man slet ikke lyst til at bo i et almindeligt hus”, siger vores hoteldirektør. Om aftenen hygger vi os med middag i hotellets hulerestaurant.

Guadix
Guadix
Guadix
Dag 4

Fridag på hulehotellet eller spændende ekstraudflugt i jeep

Nyd livet på hulehotellet, tag en dukkert i poolen, gå en tur i de skønne omgivelser – eller forkæl dig selv med en fantastisk naturoplevelse i jeep til Granada Geopark. Om aftenen samles vi til middag i hulehotellet.

Ekstraudflugt: Jeeptur til Granada Geopark
I lukkede jeeps tager vi ud på en eventyrlig naturoplevelse, hvor floddalene er Geoparkens hovedpersoner. Den 4.722 km2 store nationalpark er skabt ved floderosion i forhistorisk tid, og rummer nogle af de højeste bjerge på Den Iberiske Halvø. Det er en oplevelse udover det sædvanlige at besøge denne park, der er beskyttet af UNESCO. Vi kører i et ujævnt, men meget spektakulært, steppelignende og tørt landskab, hvor der ind imellem er dybe kløfter. Det er let at få associationer til stenørkener og Grand Canyon i USA – eller forestillinger, om dette mon er vejen til verdens ende? Det barske landskab med enestående skønhed rummer også optegnelser over et komplet sæt fossiler – rester af de allerede uddøde store pattedyr, der levede her i den kvartære periode.

Turen foregår i jeeps med plads til 6 personer i hver bil, og inkl. officiel geopark guide. Udflugten varer ca. 4 timer og gennemføres v/min.12 personer

Granada Geopark
Granada Geopark
Granada Geopark
Dag 5

Granada & Alhambra

Ved foden af bjergkæden Sierra Nevada ligger den fantastiske by Granada, der engang var hovedstad i det mauriske kongedømme af samme navn. I 1300-1400 tallet var Granada Europas folkerigeste by - ikke mindst på grund af flygtningestrømmen fra de områder, som kong Ferdinand II og dronning Isabella bekrigede, for at generobre Spanien. Granada blev maurernes sidste bastion.

Glæd dig til besøget på Alhambra - Europas største juvel inden for muslimsk arkitektur - symbolet på over 7 århundreders maurisk styre af Spanien. Alhambra hører til landets største attraktioner, og her kommer besøgende gerne igen og igen, og kommer hver gang hjem med nye indtryk og oplevelser.

Alhambras enestående skønhed er som et kærlighedsbrev til den mauriske kultur – et overdådigt sæde for Granadas Nasrid-emirer. Lad dig tiltrække af Alhambras fortryllelse! Den islamiske indretning og de anlagte haver er uden sidestykke i Europa. Den sidste højborg for de spanske maurere, og deres arv ligger rundt omkring i hele byen. Ordet Alhambra stammer fra det arabiske al-qala al-hambra og betyder ”det røde slot”, og er i høj grad forbundet med mystik.
Husk at kikke op på rundturen, og se de udskårne trælofter, stuk og elegante fliser. Vi ser Løvegården med slanke søjler, der understøtter de ornamenterede pavilloner og springvand fra de 12 marmorløvers mund.

Besøget i Generalife - sultanernes smukke sommerpalads, er et ensemble af stier, terrasser, springvand, pools, træer og blomster i alle tænkelige nuancer. Gårdene er her særligt yndefulde med smukke haver, cyprestræer og vandkanaler, der stille løber ned ad en skyggefuld trappe. At fordybe sig i det arkitektoniske kompleks i Alhambra og Generalifes haver med paladser, tårne, pragtfulde døre og blomsteranlæg, roser, appelsintræer, springvand, fantastiske inskriptioner og arabisk ornamentik, fører dig tilbage til en særlig tid i Andalusiens kultur og historie - som taget ud af 1001 nats eventyr - men det er minder fra den pure virkelighed, der ovenikøbet har sat sit præg på nutidens Granada.

Alhambra er blandt verdens mest besøgte monumenter og er naturligvis erklæret som et verdensarvssted af UNESCO. Efterspørgslen for besøg er enorm, og der findes derfor særlige regler for gruppebesøg, og selv om Best Travel altid har fået de ønskede billetter, må vi tage forbehold for ændret besøgstidspunkt.

Vil du vide mere om Alhambra og dens ekstraordinatære arkitektur, kan du læs mere her.

OBS: Ved bestilling af rejsen skal den rejsendes nøjagtige pasnr. oplyses. Evt. fejl eller ugyldig pas betyder, at man ikke kan besøge Alhambra. Husk at medbringe original passet på udflugten.

Sidst på eftermiddagen slapper vi af med en lille gåtur gennem Granadas ældste bydel Albaicín. Til fods udforsker vi det smukke middelalderlige kvarter, og går en lille tur i labyrinten af stejle, snoede gader, hvor maurerne engang søgte tilflugt, da de kristne generobrede byen. Bydelen med hvidkalkede huse ligger på en bakkeskråning med fantastisk udsigt til Alhambras rødlige, massive mure, der nærmest læner sig ud over den skovbevoksede skråning - den perfekte måde at afslutte besøget på det berømte palads.

Vi nyder en kop arabisk kaffe eller myntete med et stykke kage på en lille café, inden vi fortsætter til vores moderne hotel med central beliggenhed, hvor vi skal bo i 3 nætter.

Iglesia De San Nicolás En El Albaicín
Albaicín
Arabisk Kaffe
Dag 6

Byvandring i Granada

Om formiddagen spadserer vi fra hotellet ind til hjertet af Granada, der er spækket med hyggelige restauranter, tapas-barer og caféer. Granada er en fortryllende by, der overalt har spor fra de spanske maurere. Hesteskobuer, krydderier og tehuse går hånd i hånd med de moderne modebutikker, og man bliver hurtigt tiltrukket af byens dejlige stemning med gader, der fører os tilbage til fordums pragt. Vi passerer spændende butikker med kunsthåndværk, og anbefaler et besøg i den gigantiske katedral med det kongelige gravkapel, hvor kong Ferdinand II og Isabella ligger begravet. Vi oplever også Plaza de Bib-Rambla, der nærmest er et spejlbillede af Granadas ældgamle historie. Hovedtorvet har været vidne til middelalderdyster, henrettelser, tyrefægtninger, folkefester m.m.

Der er tid til at shoppe, og opleve byen på egen hånd - og måske finder vi en hyggelig tapas-bar, hvor vi sammen kan nyde frokosten (ikke inkl.)? Snyd ikke dig selv for et kik ind i den orientalske basar med tæpper, puder, vandpiber, messinglamper og smykker – og her kan man ofte prutte om priserne næsten ligesom i den arabiske verden. Sidst på eftermiddagen går vi tilbage til hotellet, men du kan naturligvis også vælge at blive i Granada, og opleve mere af byen på egen hånd.

Dag 7

Sacromonte og Zambra-flamencoshow

Formiddagen er afsat til egne oplevelser eller til at nyde hotellets faciliteter.

Sidst på eftermiddagen skal vi opleve det spændende Sacromonte-kvarter. Gennem historien har mennesker søgt sikkerhed i klippehuler, det gælder også her, hvor hulerne er udgravet som boliger på bjergskråningerne. Et unikt og autentisk kvarter med hvidkalkede facader, der overalt bærer præg af beboernes skikke og traditioner. Sigøjnerne/romaerne slog sig ned her før maurerne blev udvist af de kristne. Tidligere var de fleste huler beboet, men i dag er de fleste overtaget af restauranter og flamenco-tablaoer. Bussen kan ikke køre i kvarterets smalle gader, så derfor kører vi med citytog op i kvarteret. 

Efter at have indsnuset stemningen i de hyggelige gyder, nyder vi en middag på lokal restaurant, og fortsætter derefter til et fantastisk Zambra-flamencoshow, der foregår i en hule. Vi sidder på typiske små stole på begge sider i den smalle hule, og er helt tæt på de optrædende med trampende hæle, smældende kastagnetter, den kraftfulde sang, klap og fantastiske guitarrytmer. Dansens rå elegance og temperament er et farvestrålende møde med sigøjnernes verden. Lyden af Spaniens sjæl er en stor oplevelse, også selv om du ikke er flamencointeresseret. Her slippes glæden, smerten og Andalusiens sjæl for alvor løs. Efter en spændende og anderledes aften kører vi med hulens bus tilbage til hotellet.

Dag 8

Hjemrejse og ekstraudflugt til en ægte arabisk hammam

Nyd den sidste dag i Granada og forkæl dig selv med en ekstra oplevelse, hvor du kan slappe af med en fantastisk arabisk badeoplevelse i lækre omgivelser – den perfekte måde at tage afsked med maurernes verden i Andalusien. Værelserne skal forlades senest kl. 12.00, og bagagen kan gratis opbevares i receptionen indtil vi om aftenen flyver direkte tilbage til Danmark.

Ekstraudflugt: Hammam-bad i ”Al Ándalus”
Til fods går vi kun 1,5 km til det fantastiske Al Hammam bad ”Al Ándalus” i den historiske bydel. Her oplever vi en ægte 90 min. arabisk badeoplevelse i lækre rammer med smukt designede varmtvands- og koldvands- bassin samt dampbade. Vi indånder duftende aromaer, og har mulighed for at slappe af i saunaen. Efterfølgende hygger vi os med en dejlig kop te. At opleve et arabisk bad i stearinlysets skær giver for alvor følelsen af - at rejse i de mauriske forfædres fodspor.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse