TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
14 dage

Costa Ricas højdepunkter med badeferie ved Playa Sámara

Kom tæt på Costa Ricas smukke natur og betagende dyreliv i Tortuguero Nationalpark, ved Arenal-vulkanen og i Monteverdes mystiske tågeregnskov, og afslut rejsen ved Playa Sámaras smukke strand.

Costa Ricas højdepunkter med badeferie ved Playa Sámara
Costa Ricas højdepunkter med badeferie ved Playa Sámara
14 dage

Costa Ricas højdepunkter med badeferie ved Playa Sámara

Kom tæt på Costa Ricas smukke natur og betagende dyreliv i Tortuguero Nationalpark, ved Arenal-vulkanen og i Monteverdes mystiske tågeregnskov, og afslut rejsen ved Playa Sámaras smukke strand.

ForsideLatinamerikaCosta RicaCosta Ricas højdepunkter med badeferie ved Playa Sámara
Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
  • Flyrejse fra Danmark til San José t/r med flyskift undervejs
  • Privat transfer fra/til San José lufthavn
  • Bus: San José – Tortuguero – Guápiles
  • Minibus: Guápiles – La Fortuna – Monteverde – Playa Sámara
  • 10 overnatninger på gode hoteller inkl. morgenmad
  • 2 overnatninger på lodge i Tortuguero inkl. helpension
  • 1 x frokost (dag 5)
  • Velkomstmøde i San José
  • Individuel rundrejse, hvor alle udflugter foregår i mindre internationale grupper med lokale engelsktalende guider. Transfers foregår også i mindre internationale grupper
  • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
  • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere
  • Mulighed for daglig afgang

Omfattende udflugtspakke:

  • Udflugter i Tortuguero Nationalpark
  • Besøge Arenal-vulkanen
  • Gåtur blandt trætoppene i Monteverde tågeregnskov
  • Entréer til nævnte seværdigheder

REJSEN KORT FORTALT

Glæd dig til en rejse til smukke Costa Rica, og kom tæt på de livsglade ”ticos”, som costaricanerne kaldes, og deres unikke livsfilosofi ”Pura Vida“, som oversat til dansk betyder det rene eller simple liv. Det handler ganske enkelt om at være glad og fokusere på de positive ting i livet.

Fra Costa Ricas hovedstad San José går turen mod frodig jungle i Tortuguero Nationalpark. Her kan du være heldig at møde skildpadder, kaimaner, aber, dovendyr, leguaner og en masse fascinerende fugle som f.eks. den flotte tukan med sit farverige næb.

Fra regnskoven går turen mod Costa Ricas mest berømte vulkan, Arenal-vulkanen, der smukt troner i baggrunden af byen La Fortuna.

Den mystiske tågeregnskov i Monteverde har en helt unik flora, som du oplever på en gåtur på hængende broer blandt træernes toppe.

Rejsen afsluttes i idylliske omgivelser ved Playa Sámaras smukke sandstrand omgivet af svajende palmetræer.

Derfor skal du vælge denne rejse

  • Få den perfekte kombination af Costa Ricas fantastiske natur og dyreliv med afslappende badeferie
  • Oplev den ikoniske Arenal-vulkan og den skønne omkringliggende natur
  • Tag med på en mavekildrende gåtur ad hængebroer i trætoppene i Monteverdes tågeregnskov
  • Afslut på Stillehavskysten ved Sámaras smukke palmeklædte- og badevenlige strand

Vores priser inkluderer altid

  • Alle fly – både internationale og indenrigs
  • Alle transfers på destinationen
  • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
  • Alle overnatninger
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse fra Danmark og ankomst til San José

I dag er der afrejse fra Danmark, og turen går til Costa Rica med mellemlanding(er) undervejs. Ved ankomst til hovedstaden San José bliver du hentet af en chauffør, som kører dig til dit hotel. Turen fra lufthavnen tager ca. 45 min. Resten af dagen er til fri disposition.

San José har et dejligt forårslignende klima året rundt. Byen ligger 1.172 meter over havoverfladen i den centrale del af landet. San José blev grundlagt i begyndelsen af det 18. århundrede, og i begyndelsen af det 19. århundrede blev byen gjort til Costa Ricas hovedstad.

Dag 2: Velkomstmøde i San José

For at du får den bedst mulige start på din rejse, bliver du hentet efter morgenmaden og kørt til vores samarbejdspartners kontor, hvor du vil blive varmt modtaget. Sammen gennemgår I din rejses program, og du kan få stillet alle de spørgsmål, du måtte have. Efter mødet har du resten af dagen til at gå på opdagelse på egen hånd i San José eller tilkøbe en ekstra udflugt.

Byen byder på mange spændende museer, hvor du kan få et indblik i costaricansk historie, se moderne kunst fra Costa Rica og lære mere om kultur og kunst fra den præcolumbianske æra.

Du kan også gå en tur i Parque Metropolitano La Sabana, som er San Josés største bypark. Den er så stor, at den rummer det nationale stadium, et museum, en stor sø samt sportsbaner. Her ynder de lokale costaricanere, kaldet ”ticos”, også at motionere eller mødes med venner og familie og holde skovtur.

Dag 3: San José – Tortuguero Nationalpark

Tidligt næste morgen er det blevet tid til at tage afsked med San José, og turen går mod Tortuguero Nationalpark på den caribiske kyst. Du kører forbi store bananplantager, som er en vigtig indtægtskilde for landets økonomi.
Man kan ikke køre hele vejen til Tortuguero, så når vejen slutter, bliver bussen udskiftet med båd, og du fortsætter ad de små kanaler til din lodge, som ligger midt i Tortugueros frodige regnskov.

En lækker frokost venter dig i lodgens restaurant, inden du om eftermiddagen skal besøge den lille landsby Tortuguero. Din lokalguide viser dig rundt i den lille hyggelige landsby og fortæller om, hvordan det er at leve i en så afsidesliggende by, som Tortuguero er. Byen kan kun nås med båd eller fly.

Når mørket falder på, vågner mange af nationalparkens dyr og insekter, og fra din veranda kan du sidde og lytte til junglens lyde, imens solen går ned.

Overnatning:
Dag 4: Oplevelser i Tortuguero Nationalpark

Tortuguero Nationalpark er kendt for sin smukke natur og sit fascinerende dyreliv og i dag skal du på bådtur på kanalerne og lede efter parkens eksotiske beboere, som f.eks. kaimaner, skildpadder, dovendyr, flododdere, tapirer, leguaner og tre fascinerende abearter: edderkoppeaber, brøleaber og kapucineraber. Du vil også få et indblik i parkens eksotiske planteliv.

Resten af din tid på lodgen kan bruges på afslapning ved poolen, vandreture ad de små stier i regnskoven eller dasetid langs stranden. Det er også muligt at tilkøbe ekstra udflugter på lodgen.

Tortuguero kommer af det spanske ord ”tortuga”, som betyder ”skildpadde” på dansk, og parken er netop kendt for sine skildpadder. I perioden februar – juli kommer både den grønne havskildpadde, læderskildpadden og de to karetteskildpadder (”hawksbill” og ”loggerhead”) og lægger deres æg ved den caribiske kyst, bl.a. ud for Tortuguero Nationalpark. Skildpadderne lægger som regel deres æg, efter solen er gået ned, så om aftenen og natten må du kun færdes på stranden med en erfaren guide. Det er meget vigtigt, at man ikke skræmmer skildpadderne, når de går i land. Derfor skal man være musestille og hverken bruge lommelygte eller kamera med blitz. Som med alle vilde dyr er der ikke garanti for at se skildpadderne.

Overnatning:
Dag 5: Tortuguero Nationalpark – La Fortuna

Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked med Tortuguero, og turen går samme vej tilbage gennem kanalerne med båd og derefter bus til byen Guápiles, hvor der serveres frokost (inkluderet). Efter en lille spisepause fortsætter du til den lille by La Fortuna. Selve byen er knap så kendt, det er derimod dens smukke omgivelser, der er velkendte. La Fortuna ligger nemlig for foden af Costa Ricas mest aktive og ikoniske vulkan, Arenal. Vulkanen var passiv i mere end 400 år, men så vågnede den pludselig op med et voldsomt udbrud i 1968, hvor den begravede 3 landsbyer med sin lava. Siden 2010 har vulkanen dog holdt sig i ro og betegnes som en slumrende vulkan, du trygt kan besøge.

Du ankommer til La Fortuna om eftermiddagen, og resten af dagen er til fri disposition.

Overnatning:
Dag 6: På opdagelse ved Arenal-vulkanen

I dag er der først arrangeret en udflugt om eftermiddagen, så du har en rolig formiddag, som du f.eks. kan bruge ved hotellets pool.

Om eftermiddagen går turen til et privat reservat tæt ved Arenal-vulkanen. Her vil din guide vil tage dig med på en lille gåtur ud til et udkigspunkt, hvorfra du får en fantastisk udsigt over både vulkanen, Laguna Verde og Arenal-søen. Bagefter går du en tur i skovområdet for foden af vulkanen, hvor du lærer meget mere om områdets specielle flora og fauna. Du kan være heldig at se både aber, dovendyr og eksotiske fugle som tukaner og påfugle.

Efter en spændende og oplevelsesrig dag, bliver du kørt tilbage til dit hotel. Du har også mulighed for at forlænge turen med en skøn wellness-oplevelse til varme kilder, som La Fortuna er meget kendt for. Se mere nedenfor.

Bemærk: Mindstealder for at deltage på vandreturen på Arenal-vulkanen er 8 år. Hvis I rejser med børn under 8 år, vil I i stedet for vandreturen komme på en sejltur på Arenal-søen, hvor en guide vil fortælle alt om vulkanens historie. Der er et mindre tillæg for denne tur.

Dag 7: La Fortuna på egen hånd

Dagen i dag er til fri disposition. La Fortuna er omgivet af skøn natur og byder på et væld af spændende aktiviteter, som f.eks. cykelture, kajakture, ridning og ziplining. Du kan vælge at tilkøbe ture hjemmefra eller selv gå på opdagelse i området.

Vi kan anbefale et besøg til det kendte vandfald, La Fortuna, som ligger ved foden af den sovende vulkan Chato. Vandfaldet udspringer fra Tenorio-floden og slutter af i et 70 meter fald ned i en lagune, hvor du kan tage en forfriskende svømmetur. Fra La Fortuna kan du tage en taxa til parkeringspladsen, hvorfra der er en gåtur på ca. 20 min til vandfaldet igennem frodig regnskov.

Dag 8: La Fortuna – Monteverde

Efter 3 dage i La Fortuna går turen videre til endnu et fantastisk naturparadis; nemlig Monteverde, som ligger i ca. 1.400 meters højde i Cordillera de Tilarán-bjergkæden. Monteverde er bedre kendt som ”skoven i skyerne” på grund af de lave skyer og den tykke tåge, som omfavner skoven.

Turen fra La Fortuna foregår først med bus til Arenal-søen, hvor du sejles over til den anden side. Her bliver du samlet op igen, og turen fortsætter til Monteverde ad snoede bjergveje. Turen tager ca. 4-5 timer.

Dag 9: Gåtur blandt trætoppene i Monteverde tågeregnskov

I dag skal du opleve Monteverdes enestående tågeregnskov på en spændende og til tider mavekildrende vandretur ad hængebroer i træernes toppe! Turen er ca. 2,5 kilometer lang, og heroppefra kan du på nært hold studere skovens enorme træer, orkidéer, bregner, mos og utallige plantearter, der vokser på træernes stammer. Du har en guide med, som fortæller om områdets imponerende antal plante-, dyre- og insektarter.

For de fugleinteresserede er området et sandt mekka med mere end 400 forskellige arter. Du kan bl.a. møde den gyldenbrynede organist, quetzal-fuglen og den lille vakse kolibri kaldet kobberisset smaragd.

Efter et par timer bliver du kørt tilbage til hotellet, og resten af dagen er til fri disposition. Du kan udforske området på egen hånd eller tilkøbe en ekstra udflugt.

Dag 10: Monteverde – Playa Sámara

Efter nogle oplevelsesrige dage i Costa Rica går turen mod Stillehavet, hvor afslappende badeferie og dovne dage ved stranden venter dig ved én af vores favorit-destinationer på Nicoya-halvøen, Playa Sámara.

Playa Sámara er en hyggelig lille ferieby omgivet af frodig natur. Her foregår alting i et langsomt tempo og du kan rigtig fornemme costaricanernes berømte ”Pura Vida” livsfilosofi. Byen har kun små hoteller og har formået at bibeholde sin charme, på trods af den store efterspørgsel på værelser her.

Byens helt store trækplaster er den smukke strand, der ligger omkranset af palmetræer og som både indbyder til afslapning og vandsportsaktiviteter. Stranden har forholdsvis lavt og roligt vand og er meget børnevenligt.

Det er muligt at afslutte din rejse ved andre af Nicoya-halvøens skønne stranddestinationer. Læs mere om dem under vores udvalg af opgraderingshoteller.

Turen til Sámara tager ca. 4 timer.

Dag 11-12: Playa Sámara på egen hånd

Dagene ved Playa Sámara er til fri disposition. Du kan slappe af ved hotellets swimmingpool eller dase ved den brede gyldne sandstrand, hvor svajende palmetræer fungerer som naturlige parasoller.

Der er mange aktiviteter i området og du har bl.a. mulighed for at tilkøbe en kajaktur til den lille ø Chora, som gemmer på spændende liv under havets overflade, eller tage med på bådtur og opleve legesyge delfiner i deres naturlige element.

Gå også en tur ned ad byens støvede hovedgade og indsnus den bohemeagtige stemning, der er her. Her ligger små butikker, der sælger smykker og strandtøj side om side med lokale barer og restauranter.

Langs stranden er der flere hyggelige spisesteder, hvor du kan nyde en ”happy hour” drink, imens du ser solen gå ned i horisonten. Snyd ikke dig selv for en middag med alt godt fra havet, som nydes under stjernehimlen, mens tæerne er begravet i sand og du lytter til bølgernes beroligende skvulp i baggrunden.

Når klokken nærmer sig 22.00, går den lille by til ro, så det er ikke her du skal tage til, hvis du gerne vil feste natten lang.

Dag 13: Playa Sámara – San José – hjemrejsen starter

Det er blevet tid til at tage afsked med Playa Sámara og Costa Rica. Du bliver hentet på dit hotel og kørt til lufthavnen i San José, hvorfra du rejser mod Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 14: Hjemkomst

Du ankommer til Danmark efter en uforglemmelig rejse.

Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
FØR DU REJSER
Godt at vide
Latinamerika
Tom Søndergaard

Tom er vores Latinamerika-specialist og har over 28 års erfaring med rejser i Latinamerika.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS
Derfor vælger kunderne os
  • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
  • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
  • Døgnassistance under hele rejsen
  • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
  • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
  • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
  • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
  • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring
  • Tusindvis af gæster har valgt os siden 2006
  • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
  • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af partnere
  • Vi garanterer dig de bedste priser
  • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
  • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
  • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
  • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
  • Personlig ansvarsforsikring
GÅ PÅ OPDAGELSE
Se alle vores spændende destinationer